VIDEO SNIMAK: Poruka mira i tolerancije: Mustafa ef Cerić sa albanskom kapom otvorio tribinu u Prizrenu

Delegacija je posjetila predsjednika opštine Prizren, Ramadana Muju i u jako prijatnoj atmosferi Mustafa ef Cerić je zahvalio predsjedniku Muji na suživot Bošnjaka i Albanaca u Prizrenu te podsjetio da nije slučajno što je sa Prizren prvi grad koga je posjetila delegacija Svjetskog bošnjačkog kongresa. 

“Prizren ima dušu, Prizren je primjer suživota Albanaca sa Bošnjacima, Prizren je poseban grad, kao što je Sarajevo”, rekao je Mustafa ef Cerić. 

Poslije posjete gradonačelniku, u prisustvu velikog broja Bošnjaka iz Župe, Podgore i Prizrena, te vjernika Albanske i Turske nacionalnosti, Mustafa Cerić je prisitvovao klanjanju džume-namaza u Bajrakli džamiji, gdje je održao i hudbu. 

Sa bjelom albanskom kapom na glavi pojavio se u prepunoj sali doma kulture u Prizrenu, započevši govor riječima ” Ja sam Bošnjak sa albanskom kapom i siguran sam da mi jako lijepo stoji. 

Cjenjeni Mustafa efendija Cerić je Albancima Prizrena, Kosova i čitavog regiona poslao jasnu poruku. Poruku mira, tolerancije, zajedništva, poruku bratstva i poruku zajedničkog djelovanja Bošnjaka i Albanaca, koji će biti faktor mira i stabilnosti u čitavom regionu. Tribinu je otvorio predsjednik BSK-a Isak Meta. 

Pored organizatora BSK-a i BKZ-a, skupu su prisustvovali politički predstavnici Bošnjaka iz Prizrena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.