VIDEO SNIMAK: Praznično raspoloženje na ulicama Prizrena

Danas se širom naše zemlje obilježava pet godina nezavisnoti Republike Kosova. U svim gradovima se organizuju mnogobrojne manifestacije povodom  proglašenja nezavisnosti Kosova.

Praznična atmosfera je prisutna i u Prizrenu, multietničkom kosovskom gradu. Stotine hiljada državnih zastava ukrasile su glavne trgove i ulice grada, a nekoliko hiljada Prizrenaca je trenutno prisutno na gradskom trgu.

Dok na jednoj strani vrijedni umjetnici finalizuju svoje ledene figure, na drugoj, multietnička nevladnina organizacija “AKEA”, besplatno djeli kolače prolaznicima i čestita dan državnosti na Albanskom, Bosanskom i Turskom jeziku.

” Ovdje smo danas kao i svake godine da zajedno sa svojim sugrađanima podjelimo radost i čestitamo svima naš praznik, praznik kojeg svaki Kosovar osjeća svojim”, rekao je za naš portal predsjednik organizacije.

Ono što tek predstoji i što će biti kruna proslave je večerašnji svečani koncert koji će se održati na gradskom trgu u Šadrvanu u 17. časova. Sve je spremno za veliko veselje, a prizrenci sa nestrpljenjem očekuju njegov početak.

Večeras, zajedničkim druženjem kroz igru i pjesmu, i ove godine će šeher Prizren prenijeti u svijet lijepu sliku i primjer  multietničnosti, zajedničkog suživota i tolerancije.

Redakcija Bošnjak-KS čestita svim Kosovarima pet godina državnosti Kosova i poklanja svim našim vjernim čitaocima i gledaocima video snimak sačinjen na ulicama Prizrena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.