VIDEO: Trudnici greškom ubrizgali formalin, ubili joj bebu

Olesija Bulah (35) je prošla kroz nekoliko operacija kako bi joj sanirali sagorjelu unutrašnjost stomaka, ali će ostati doživotni invalid.

Trudnica Olesija Bulah (35) izgubila je bebu, i sama jedva preživjevši, nakon što su joj ljekari jedne akušerske bolnice u predgrađu Moskve, ubrizgali rastvor za balsamovanje tijela.

Poslije ubacivanja formalina u tijelo trudnice, beba je ubrzo preminula i hiruškim putem je izvađena iz materice, dok je Olesija, samo čudom, uspjela da preživi, ali je ostala invalid jer je umalo, u bukvalnom smislu, u potpunosti izgorjela iznutra.

Tragedija se dogodila početkom januara.

“Osjećala sam se loše i otišla u bolnicu. Prva procedura čišćenja tijela je protekla najnormalnije. Međutim, nekoliko dana kasnije, trebalo je sve ponoviti, a tada je medicinska sestra, umestno slanog rastvora, uzela formalin”, priča Olesija.

Čim je rastvor unijet u tijelo, počeo je da prži tkivo nesrećne žene, a ona je odmah odvedena u operacionu salu.

“Ljekari su uspjeli da stabilizuju moje stanje i početkom februara sam prebačena u Balašiku u perinatalni centar. Petog februara sam počela sa preuranjenim porođajem u sedmom mjesecu trudnoće. Tada sam rodila djevojčicu tešku tek malo preko kilograma, a sljedećeg dana su me obavijestili da je preminula”, priča Olesija sa suzama u očima, dodajući da je djevojčici, koja je preminula od krvarenja u mozgu, dato ime Alisa.

Olesiji je ovo bila treća trudnoća. Ona već ima sina (16), dok joj je druga trudnoća završena pobačajem.

Nesrećna žena je prošla kroz nekoliko operacija kako bi joj sanirali sagorjelu unutrašnjost stomaka, ali će ostati doživotni invalid.

Nadležni organi preuzeli su slučaj i ispituju kako je došlo do ovog tragičnog događaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.