VIDEO: Za masakr u školi osumnjičen Adam Lanza

Osumnjičeni za masakr u petak u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu, u američkoj saveznoj državi Konektikat, je Adam Lanza (20) koji je nakon masakra izvršio samoubistvo‚ saopćio je neimenovani zvaničnik policije. On je sin Nancy Lanza, učiteljice u toj školi, koja je ubijena u masakru.

Zvaničnik koji je želio da ostane anoniman pošto nije ovlašćen da zvanično govori o slučaju dok trage istraga je dodao da je policija privela Adamovog starijeg brata Ryana (24) i da ga ispituje da bi utvrdila da li je umiješan na neki način u pucnjavu u školi, navodi AP.

U pucnjavi je ubijeno 20 djece i šestoro odraslih uključujući Adamovu majku. Pored toga, policija je kao 27. žrtvu pronašla i napadača koji se ubio.

Policija je našla i tijelo još jedne osobe koja je ubijena na drugom mjestu, ali se vjeruje da je povezana s pucnjavom u školi, prenose američki mediji.

Za sada, policija nema informacija o motivima napada. Vjeruje se da je ubica patio od poremećaja ličnosti i živio je s majkom, naveo je drugi neimenovani policijski zvaničnik.

Ubica se u školu dovezao majčinim autom, a na licu mjesta u krugu škole pronađena su dva pištolja dok je u vozilu nađena i puška, javio je AP, prenosi Tanjug.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook