Virtualnu igru pretvara u stvarni život

Virtualnu igru pretvara u stvarni život. Ovo bi se uskoro moglo promijeniti, i to zahvaljujući novoj generaciji igara koje mijenjaju našu svakodnevicu i pretvaraju je u sretnije i uzbudljivije iskustvo, a potencijalno su u stanju promijeniti i naš način života.

Autor HiveMinda je Will Wright, koji je i napravio SimCity, kao i još popularniju seriju The Sims.
Sada radi na novoj igri koja pamti sve o prijateljima osobe koja igra igru, njihove poteze na društvenim mrežama, kao i lokacije koje je moguće dobiti praćenjem mobilnog uređaja. To bi moglo pomoći da se iskustvo igranja počne bazirati na pravom životnom iskustvu određene osobe.
“Želimo to iskoristiti kako bismo izgradili zabavna iskustava koja će ljude više angažirati u stvarnosti, a ne ih od nje odvratiti”, rekao je Wright.
“Želimo napraviti igre od stvarnosti, a ne igre o svemirskim brodovima ili fantazijama.”
Ovako razmišljanje logično je za čovjeka koji je ljubiteljima igara omogućio simulacije izgradnje grada (SimCity) i dao im da se igraju s virtualnim životima cijelih generacija obitelji. Razlika između ovih igara i igre HiveMind je u tome
da potonja može premostiti jaz između virtualnog i stvarnog života.
Igre su danas veliki biznis. Vrijednost tržišta igara procjenjuje se na 56 milijardi dolara, što je već sada dva puta više od glazbene industrije. Naime, samo američka industrija igara danas ima prodaju koja dvaput nadmašuje prodaju filmova s holivudskog box officea.
“Igre su sve prisutnije u našoj kulturi”, rekao je Wright za InnovationNewsDaily. “Mi smo obično sjedali s Xbox konzolom u dnevnom boravku, ali sada cijelo vrijeme tu istu tehnologiju imamo u džepu.”
Svaka akcija koju igrač napravi može biti snimljena kao digitalna informacija. Ovo omogućava autorima igara da prate i razumiju ponašanje pojedinog igrača, što prije nije bilo moguće.
Wright želi igrom HiveMind upoznati i naučiti što je moguće više o igraču koji je igra.
“Igre su jedno od rijetkih mjesta gdje možete prilično temeljito ispitati ponašanje osobe, što ne biste mogli u stvarnom životu”, objasnio je Wright. “Najtvrđi orah je kako zadobiti korisnika na našu stranu? Kako postići da nam se potpuno otvori?”, dodaje.
Prema njegovim riječima, sva tehnologija već je tu, stvar je samo u “psihologiji i dizajnu”. No, kad jednom završi HiveMind, ova igra će biti dostupna za različite igraće platforme, kao što su igraće konzole, tableti, mobiteli i sl.
“Želimo učiniti život zanimljivijim”, rekao je Wright.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.