Visok nepunih metar i pol

Prema njegovim riječim, nikada nije pušio niti konzumirao alkohol.

“Nikada nisam dozvolio da tenzije utiču na mene. Morao sam od najranijih dana da se borim da zaradim novac”, rekao je Aich sjedeći u sobi ukrašenoj posterima i fotografijama sa njegovih bezbrojnih takmičenja u bodibildingu.

Aich je rođen u gradiću Komila u Bengalu i privuklo ga je vježbanje i rad na mišićima kada je kao dječak vidio grupu rvača.

Pošto je 1942. godine napustio školu pridružio se britanskom vazduhoplovstvu i tamo se upoznao o bodibildingu.

Oficir britanske vojske po imenu Rub Martin upoznao ga je sa dizanjem tegova i Aich je ubrzo dobio pohvale za svoj fizički izgled. Međutim, nekoliko godina kasnije osuđen je na zatvorsku kaznu jer je protestovao protiv kolonijalizma.

On je naglasio da je u zatvoru počeo sa ozbiljnim treningom koji mu je kasnije pomogao da se pripremi za svjetsko prvenstvo. Ostvarenjem nezavisnosti Indije 1947. godine Aich je oslobođen iz zatvora.

Ajh je 1950. godine pobjedio na takmičenju Herkules nakon čega je pažnju usmjerio na turnir Mister Universe u Londonu. On je 1951. godine osvojio drugo mjesto i ostao je u Londonu kako bi se pripremio za nove izazove. U Indiju se vratio 1952. godine nakon osvojene titule Mister Universe.

Tokom kasnijih godina osvojio je niz nagrada a dobio je i nadimak “džepni Herkules” zbog svoje visine.

Aich navodi da, između ostalog žali, što nikada nije imao priliku da se upozna sa svojim kolegom Arnold Schwarzeneggerom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.