Vlada Kosova negira da je Kurti svjedočio u Hagu: Nikada nije primio poziv

Vlada Kosova odbacila je tvrdnje beogradskog dnevnika Politika da je vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti svedočio u Haškom tribunalu pre nekoliko meseci, prenosi Gazeta Ekspres.

Portparol Vlade Kosova Perparim Krueziu rekao je da Kurti nikada nije primio poziv od Specijalnog suda u Hagu i da tvrdnje iznešene u Politici nisu tačne.

“Ne, premijer Kurti nikada nije dobio bilo kakav poziv Specijalnog suda, a ove vesti nisu tačne”, rekao je Krieziu za Gazeta Ekpres.

Podsetio je da zbog istih navoda pokrenuta i tužba protiv bivšeg poslanika Miljaima Zeke.

“Iste tvrdnje, da podsetim, su objavljene nedavno u nekim TV studijima u našoj zemlji, za koje je već podneta tužba”, rekao je Krueziu.

Gazeta Ekspres navodi da je Politika u članku objavljenom početkom maja izveštavala o izjavama Škeljzena Gašija u svojstvu savetnika premijera o ubistvima srpskih civila od strane pojedinaca Oslobodilačke vojske Kosova i da je pozivajući se na izvore u Prištini napisala da je “Škeljzen Gaši ponovio samo reči kojima je Kurti svedočio u Haškom tribunalu pre nekoliko meseci”.

Gašijeve izjave o pojedincima OVK rezultirale su njegovim otpuštanjem od strane Aljbina Kurtija nakon velikog pritiska javnosti, podseća Gazeta Ekspres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.