VODOINSTALATERI PRONAŠLI ZLATNU CIGLU: Vrijedi 50 tisuća dolara, ali je ipak nisu zadržali

Alif Babul i Dean Materi preuređivali su kupaonicu u Calgaryu. Bio bi to posao kao svaki drugi da iza kade nisu pronašli nešto doista neočekivano. Bila je to kilogram teška, prava pravcata zlatna poluga. U svojem su poslu pronalazili svašta, ali kada su ugledali zlatnu polugu, ovi vodoinstalateri doista nisu mogli vjerovati svojim očima.

Bio je to drugi posao koji je ugovorio, nakon što je dobio otkaz u velikoj građevinskoj tvrtki. Materi je pomoćni radnik Babulu, koji je iskusni vodoinstalater.

“Ugledao sam zlatni predmet ispod žbuke. Pomislio sam da je riječ o bakru. Pokušao sam ga podignuti lopatom, ali predmet je bio težak. Sagnuo sam se i izvukao je ispod otpada. Bila je to zlatna poluga”, rekao je Materi za Calgary Herald.

Vodoinstalateri su bili iznenađeni pronalaskom. Babul, koji je u poslu godinama, nikada prije nije pronašao ovako vrijedan predmet.

“Doista je neobično pronaći zlatnu ciglu ispod kade”, rekao je Babul koji je procijenio da vrijedi oko 50 tisuća dolara.

O svojem su pronalasku obavijestili vlasnika kupaonice koji je potvrdio kako zlatnu polugu traži već duže vrijeme. Babul smatra kako je poluga bila skrivena iza jacuzzija, ali zbog vibracija motora, skliznula je dolje. Vratio ju je vlasniku.

“Što god pronađem dok radim, uvijek vratim vlasnicima”, rekao je vodoinstalater koji je čitav život okružen ciglama, ali ovo je prva zlatna koju je pronašao.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.