Voker: Razočaran sam optužnicama i Vučić odgovoran za zločine

Bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker izjavio je da je većinu zločina na Kosovu počinila Srbija, a ne Oslobodilačka vojska Kosova.

Voker je u intervjuu za RTK izrazio razočarenje nakon objavljivanja informacija o optužnici Specijalnog suda protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija.

“Bio sam izuzetno razočaran kada je tužilac izdao to saopštenje prošlog četvrtka ili petka. Sada, takođe sumnjam i u vreme te izjave, jer je predsednik Hašim Tači putovao u Vašington da prisustvuje samitu u Beloj kući, u pokušaju da postigne konačno sporazumno rešenje. Dakle, da tužilac tako nešto saopšti u tom trenutku, sa takvim sadržajem, mislim da to dovodi u pitanje čak i vreme i motiv koji stoji iza tog saopštenja”, rekao je Voker.

Voker je dodao da je i aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe odgovoran za zločine na Kosovu, s obzirom da je bio ministar u srpskoj vladi.

“On je bio delimično odgovoran za to, jer je bio ministar vlade koja je naređivala srpskim snagama bezbednosti da urade ono što su radili na Kosovu tokom 1998-99 i kao rezultat toga bio je i Račak”, rekao je Voker.

On je pozvao tužioce da istraže predsednika Srbije, a kosovske lidere na jedinstvo u vreme, koje je nazvao lošim za Kosovo.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook