Voker: Samoopredjeljenje i Kurti imaju priliku da pokažu da nisu ekstremisti

Bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu, američki diplomata Viliam Voker, rekao je da su lideri Pokreta Samoopredeljenje pobedom na vanrednim parlamentarnim izborima dobili priliku da pokažu da nisu arogantni ekstremisti.

Komentarišući rezultate izbora 6. oktobra, Voker je izjavio da Aljbin Kurti i drugi iz Pokreta Samoopredeljenje imaju snažna, dobro osmišljena i artikulisana mišljenja i da je vreme da kosovsku vladu predvodi nova generacija političkih lidera.

“Pokret Samoopredjeljenja sada će imati priliku da objasni svetu da to nije kolekcija arogantnih i ekstremističkih mladih lidera, već nova generacija novih ideja “, rekao je Voker za Telegrafi.

On im je poručio da slede svoje instikte i slušaju, ali ne prihvataju automatski savete ili diktate međunarodne zajednice.

„Obratite se albanskoj dijaspori za savet i njihovo učešće u vašem odlučivanju i pokažite da pozivi kosovske javnosti za novom generacijom liderstva, novim idejama, novim normama političkog ponašanja nisu bili uzalud. Ovo je šansa ovoj novoj generaciji da pokaže šta može učiniti “, rekao je bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana