“VREME JE DA SRUŠIMO OVO ZLO S VLASTI…”: Sergej Trifunović najavio ujedinjenje opozicije u Srbiji…

"Mislim da treba da se ujedinjujemo, rušimo ovo zlo, radimo zajedno", rekao je sada bivši predsjednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Na izbornoj sjednici Skupštine Pokreta slobodnih građana jučer je za novog predsjednika te političke organizacije izabran Pavle Grbović, koji je najavio proces ujedinjenja PSG-a s Novom strankom i dijalog sa svim opozicionim političkim organizacijama koje baštine slične vrijednosti.

Gostujući u emisiji “Probudi se” TV Nova, Trifunović je rekao da je siguran da će “ako ne bude nekog tajfunčića ili rata u Azerbejdžanu”, do te fuzije doći, “ako dođe”.

“Ujedinjenje opozicije je nužan i osnovan korak. Ujedinite se!”, poručio je Trifunović i pozvao srbijansku opoziciju da se ugleda na “omalene” Crnogorce, koji su došli i održali im lekciju.

Trifunović se nije kandidovao za predsjednika stranke, jer je, kako je objasnio, shvatio da može još mnogo toga da uradi ako ostane u PSG-u, a statutarno je nemoguće kandidovati se za više pozicija.

“Ja nisam lik koji odustaje, ali sam shvatio da bih, ako bih pobedio, zbog statuta stranke ostao bez vrednog saradnika pa sam povukao kandidaturu i kandidovao sam se za članstvo u Predsedništvu, jer sam korisniji u predsedništvu nego van stranke”, rekao je Trifunović i dodao da je njegova životna misija da “počisti to smeće koje gledamo 30 godina” i da će nastaviti time da se bavi.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana