Za vrijeme menstruacije ni u kom slučaju ne smijete jesti ovo voće

Postoji bezbroj savjeta što smiješ raditi za vrijeme menstruacije, a što ne. Evo još jedan: izbjegni u hrani enzim bromelain – koji pospješuje cirkulaciju.

Poznato nam je da svojom prehranom možemo uticati na to kako će se “ponašati” naša menstruacija. Općenito vrijedi da se za vrijeme mjesečnice trebamo hraniti zdravo – a baš nam se tada najviše jede čokolada ili pizza. Usprkos tome moramo izbjegavati ananas. Naime, to voće sadrži enzim bromelain. Ta je tvar poznata, između ostaloga, da daje spermi slatkasti okus.

Ananas pojačava menstruaciju

Kod žena dolazi do povećane proizvodnje bijelih i crvenih krvnih tjelešca, a to može uzrokovati snažnije menstrualno krvarenje. Osim toga, može uzrokovati ljuštenje sluznice maternice. U ekstremnim slučajevima to može kod trudnica izazvati pobačaj. Zbog toga se savjetuje odmah nakon početka trudnoće izbaciti ananas iz prehrane.

Dakle, za vrijeme menstruacije treba vrlo oprezno konzumirati ananas – inače je odličan izvor vitamina C i drugih važnih minerala. Dobra alternativa su razne bobice bogate balastnim tvarima – jačaju imunitet.

Dakle: jedna pizza hawaii (s ananasom) za vrijeme mjesečnice ne bi trebala imati kobne posljedice. Ali definitivno bi trebala izbjegavati Pina Coladu, prenosi “Miss7“.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook