ZABORAVITE IH ŠTO PRIJE Čuveni Kardiolog Otkrio 4 Najgora Narodna Lijeka, Koja Nanose Štetu Organizmu

Poznati ruski doktor Aleksandar Mjasnikov tvrdi da su neki prirodni lekovi koji se koriste vekovima prosto beskorisni, dok se za nekoliko njih može reći da prave veću štetu, nego što koriste.

Beli luk i prehlada
Nos koji ne prestaje da curi je izuzetno neprijatna pojava, a neki problem pokušavaju da reše tako što u nozdrve nakapaju sok od belog luka. Ovaj tretman se nipošto ne preporučuje, kaže dr Mjasnikov. Nadražena i spaljena sluzokoža će početi da se “brani” tako što će početi prekomerno da izbacuje tečnost, odnosno da radi upravo ono što pokušavamo da izlečimo.

Inhalacija donosi olakšanje ali ne ublažava simptome

Da biste “oslobodili” disajne puteve i otpušili nos, verovatno ste probali da se inhalirate parom od kuvanog krompira. Ovaj tretman može da donese olakšanje, ali samo u ublažavanju simptoma, ne i u borbi protiv virusa. Zaključak je da neće uticati na oporavak.

Klistir od belog luka izaziva poremećaj rada creva

Možda niste čuli, ali po nekim narodnim receptima rešenje za gliste u crevima je klistir od belog luka. Lekar objašnjava da ovaj tretman može da pomogne samo kod glista koje su praktično na samom “izlazu” debelog creva, ali ne i kod onih koje su se nastanile nešto dublje. Osim toga, gotovo je sigurno da će klistir od belog luka izazvati poremećaj rada creva.

Kupus ne pomaže kod gastritisa, naprotiv

Odavno je dokazano da gastritis izaziva bakterija “Helicobacter pylori” i koja se može ukloniti iz stomaka samo uz pomoć antibiotika. Zato, ispijanje sok od kupusa je apsolutno nedelotvorno kod ovog problema, bilo da se uzima na prazan stomak, bilo nakon jela. Potpuno je svejedno kada ga pijete, neće pomoći. Jedino što će se desiti jeste da će vam se stomak naduti i pojačati gasovi.

Dobri rituali za dugovečnost
Poznato je da fizička neaktivnost dovodi do gojaznosti, dijabetesa, srčanog udara i drugih teških stanja i bolesti. Ono što mnogi zaboravljaju jeste da se ovi negativni efekti primećuju tek u poznijem dobu. Statistike kažu da je milijardu i po ljudi u 2022. godini obolelo od teških stanja upravo usled fizičke neaktivnosti.

“To je ključna reč: vreme! Kako da ga nađete? Ispostavilo se da postoji način! I moja majka ga ovo veoma dobro znala”, kaže dr Mjasnikov.

“Stalno je tvrdila: uvedite fizičku aktivnost u svakodnevni život! I sama je stalno prala pod ručno, nije koristila veš mašinu za pranje sitnijih komada odeće ili one koja je osetljiva, odbijala je da ide liftom… Pa ako hoćete da produžite život, sklonite se sa sofe makar na dva minuta tri puta dnevno”, zaključio je doktor.
ALO.RS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.