ZABORAVITE RENDE ILI VELIKE NOŽEVE Za ovo caku kod spremanja kupus salate Srbi nisu čuli, olakšava posao, a ukus je drastično bolji

Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing

ZABORAVITE RENDE ILI VELIKE NOŽEVE Za ovo caku kod spremanja kupus salate Srbi nisu čuli, olakšava posao, a ukus je drastično
Naime, profesionalni kuvari otkrili su svoju tajnu najmekše kupus salate, i rado je podelili sa vama.

Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa. Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.

Glavicu kupusa isecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.

Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu.

Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i malo vode.
Dobro izmešajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta pre nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će “podići” slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.

(alo.rs)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook