U Zagrebu uhapšen zenički kralj droge

Zagrebačka policija uhapsila je dvojicu dilera droge, državljana BiH, u okviru međunarodne akcije slamanja kraka balkanske rute krijumčarenja marihuane iz Makedonije kroz Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju prema zapadnoj Evropi.

U stambenoj zgradi u zagrebačkom naselju Vrbani prije dva dana uhapšeni su Suljo Š. /37/ i Adis S, piše “Jutarnji list”.

Suljo Š. je jedna od ključnih karika zeničke narkomafije i za njim je već dvije godine na snazi potjernica Opštinskog suda u Zenici zbog izbjegavanja trogodišnje zatvorske kazne.

U ovoj akciji policija je nadzirala pošiljku 20 kilograma marihuane iz Makedonije, a budući da su dileri sve vrijeme bili pod nadzorom, snimljen je svaki njihov korak još od Makedonije pa sve do Vrbana.

U finalizaciji akcije osumnjičeni su se zabarikadirali u stanu, pa je zatražena pomoć specijalaca koji su opkolili zgradu.

List saznaje da su na području Zagreba uhapšena još dva člana narkomafije, te da se provode pripreme i za hapšenja u drugim državama čije su kriminalističke policije učestvovale u akciji.

Policijski specijalci upali su u septembru 2010. godine u velelepnu kuću Sulje Š. u zeničkom naselju Lukovo zbog sumnje da se bavi preprodajom heroina i drugih droga.

U kući su pronađeni pištolji, heroin, novac u raznim valutama i više mobilnih telefona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.