Zanimljivi trenuci sa sinoćnje dodjele Oscara

Najveće iznenađenje izazvala je Michelle Obama koja se videolinkom uključila u ceremoniju.

Na 85. dodjeli Oscara nagrađeno je devet filmova, a iznenađenje večeri bilo je kada se supruga aktuelnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Baracka Obame, Michelle Obama, javila videolinkom tokom proglašenja najboljeg filma “Argo”.

Daniel Day-Lewis, glavna uloga u filmu “Lincoln”, izabran je za najboljeg glumca u glavnoj ulozi.

“Tu sam zahvaljujući misterioznom i lijepom duhu koji je Abraham Lincoln imao”, kazao je on na dodjeli nagrada. On je prvi glumac koji je osvojio tri Oscara u ovoj kategoriji.

Film “Life of Pi” dobio je četiri, “Les Miserables” i “Argo” tri, “Django Unchained” i “Skyfall” su dobili po dva Oscara. Film “Lincoln”, koji je imao nominacije u 12 kategorija, dobio je dva Oscara, za najboljeg glumca u glavnoj ulozi i najboljeg produkcijskog dizajnera.

Poznata glumica Jennifer Lawrence (22) spotakla se i pala dok je hodala prema bini kako bi preuzela nagradu za najbolju glumicu u glavnoj ulozi, a pjevačica Adele je otkrila da je potražila stručnu pomoć prije nekoliko mjeseci, kako se ne bi uzbudila previše za vrijeme nastupa na dodjeli nagrada.

Ben Affleck, producent najboljeg filma “Argo”, od uzbuđenja se nije mogao izraziti dobro, ali se ipak uspio zahvaliti svim suradnicima koji su radili pod jako teškim uslovima u Iranu.

Na društvenoj mreži Twitter, napisano je 8.000 tweetova u vezi s dodjelom Oscara protekle noći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.