Zašto sretne ljubavi pucaju?

Mnogi od nas poznavali su neki par koji je izgledao skladno, a nakon niza godina provedenih zajedno, par se odlučio razvesti. Otkrivamo pet najčešćih razloga zbog kojih muškarci odlaze.

Prestalo je biti zabavno

Kad ste se upoznali, bili ste mladi i bezbrižni. Većinu vremena provodili ste zabavljajući se i maštajući o budućnosti. Uglavnom, svatko tko ima dijete zna da razbibriga prestaje kad počinje roditeljska odgovornost. Međutim, tužno je kad partner nije spreman poraditi na tome da vrati staru čaroliju u odnos.

Seks je rijedak i rutinski

Gotovo da i nema osobe koja je u braku, a da se barem povremeno ne požali na taj problem. Posao, djeca i održavanje kuće su iscrpljujući. Ponekad je seks posljednja stvar koja vam je na pameti na kraju napornog dana. Ne mora značiti da je to ispravno, ali to je naprosto tako. Je li to doista pravi razlog za razvod? Prisjetite se zavjeta ‘u dobru i u zlu’. Nije rješenje ni biti u braku u kojem nema seksa, ali se možda moglo isplanirati nešto romantično, pobjeći barem nakratko od obaveza i vratiti strast.

Više nije na prvom mjestu

Naravno da nije kad su i djeca prisutna. I taj prigovor dolazi od čovjeka koji ima istu tu djecu. On naprosto nije odrastao i ne može se pomiriti s činjenicom da se vaš život više ne vrti samo oko njegovih potreba.

Nema poštovanja

Nakon svih tih zajedničkih godina, više vas ne gleda kao samostalnu, neovisnu i samouvjerenu. Doduše, vaše samopouzdanje je nestalo još otkad niste uspjeli vratiti liniju nakon poroda, a porodica vam je postala važnija od karijere. Uostalom, tko se nije promijenio u posljednjih 15-ak godina? I on se najvjerovatnije promijenio, ali te promjene ne vidi.

Teret i prigovaranje

Nažalost, prigovaranje i spočitavanje u braku često mogu postati svakodnevica. Vama je potrebna pomoć, a on vam je ne pruža. Naposljetku vi ispadnete gunđalo koje je vječito nezadovoljno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.