Zatvorena fabrika u Prizrenu, radnica zaražena koronavirusom

Direktor Doma zdravlja u Prizrenu Visar Šehu izjavio je da će zatvoriti jednu fabriku u tom gradu, pošto je jedna radnica pozitivna na kovid-19, piše Gazeta Ekspres.

“Od osam slučajeva prekjuče, jedna od osoba je bila zaposlena u fabrici i dogovorili smo se sa zdravstvenim ustanovama i vlasnicima te fabrike da je zatvorimo na neodređeno vreme i testiramo sve kontakte sa tom osobom “, rekao je Šehu.

Pošto je i jedan pripadnik policije bio pozitivan na testiranju, Šehu je najavio da su objekti policijske stanice “Alfa” i postrojenja vatrogasaca dezinfikovana.

Šehu je naveo da je u Prizrenu ukupno 101 osoba zaražena kovidom-19, od kojih je 67 izlečeno, dva su umrla i 32 su aktivna slučaja, u kućnoj su izolaciji i stabilni su.

“Na Klinici za infektivne bolesti UCCK leče se tri pacijenta, od kojih su dva u stabilnom stanju, a jedan je u nešto lošijem i na terapiji je kiseonikom”, rekao je Šehu.

On je naveo da je sve veći broj građana koji izlaze ne poštujući raspored, bez maski i zaštitnih rukavica i apelovao na sve njih da poštuju odluke zdravstvenih ustanova.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana