ŽENA STAVILA TEGLU SA PIRINČEM U ORMAR PA SE ŠOKIRALA REZULTATOM: Domaćice će joj biti vječno ZAHVLANE na ovom TRIKU

Evo nekoliko neobičnih načina na koje možete iskoristiti pirinač u svakodnevnom životu.

Sušenje odeće i osvežavanje mirisa ormara

Pirinač ima neverovatno svojstvo upijanja vlage, što ga čini idealnim za sušenje vlažne odeće ili osvežavanje mirisa ormara. Možete napraviti jednostavan mirisni osveživač za ormar tako što ćete u činiju sa pirinčem dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja i staviti je u ormar. Na taj način, pirinač će ne samo upiti vlagu već će i osvežiti miris vašeg ormara na prirodan način.

Pirinač će upiti mirise eteričnog ulja pa će prostorija u trenu zamirisati

Za sušenje odeće, napola osušenu odeću možete staviti u kesu zajedno sa pirinčem kako biste ubrzali proces sušenja. Ovo je posebno korisno u vlažnim uslovima ili tokom kišnih dana kada se odeća teže suši.

Jedan od najneobičnijih načina na koje možete iskoristiti pirinač je spasavanje mobilnog telefona koji je upao u vodu. Ako se ikada nađete u ovoj nezgodnoj situaciji, jednostavno stavite svoj mobilni telefon u činiju sa pirinčem i ostavite ga tamo barem 48 sati. Pirinač će upiti vlagu iz telefona, pomažući vam da ga osušite i možda čak spasite od potencijalne štete.

Ovi neobični načini korišćenja pirinča u domaćinstvu mogu vam biti od izuzetne koristi u različitim situacijama, pokazujući da ova jednostavna namirnica može imati mnogo više namena nego što biste pomislili.

(Espreso/republika/M.O./prenela T.M.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.