Žene terorista švercaju spermu muževa iz zatvora (VIDEO)

Krijumčarenje u zatvoru obično podrazumijeva unošenje zabranjenih predmeta unutar zidina. No, u nekim zatvorima u Izraelu postoji određena “roba” koju osuđenici, a još važnije, njihove žene, očajnički žele prošvercati iz zatvora.

Mnogi od njih osuđeni su na smrtne kazne zbog terorizma. Žene koje ostave za sobom često žele imati djecu, ali u isto vrijeme žele ostati i vjerne.

Tu se suočavaju s velikom preprekom. Naime, osuđenicima za terorizam nisu dopuštene bračne posjete, a njihovim je ženama jedina nada umjetna oplodnja suprugovom spermom prokrijumčarenom iz zatvora, prenosi Jutarnji.hr.

Zasad najmanje pet palestinskih žena tvrdi da su zatrudnile na ovaj način. Nadaju se da će još mnoge poći njihovim stopama.

Jedna žena, Dalal al-Ziben (34), nedavno je drugi put postala majkom, 16 godina nakon što joj je suprug osuđen na 27 doživotnih zatvorskih kazni i dodatnih 25 godina zbog pomaganja u planiranju smrtonosnog bombaškog napada na tržnicu u Jerusalemu.

– Kad su uhapsili mog muža imala sam 18 godina. Zbog čega žena zatvorenika mora patiti i ostati bez porodice i djece. Naše je pravo da posjećujemo muževe i imamo djecu – rekla je za CNN.

Naravno, al-Ziben nije željela otkriti na koji način su uzorci sperme krijumčareni iz zatvora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.