Ženska rukometna reprezentacija Brazila je novi svjetski prvak

Brazilke su bolje otvorile meč, pa su u devetoj minuti imale 5:3, ali tada Srbija zahvaljujući Dragani Cvijić sa dva gola, Sonji Damjanović sa jednim golom, te Jeleni Risović na golu, pravi seriju od 3:0 za 6:5, što je navelo brazilskog selektora na time out u 13. minuti.

Narednih deset minuta dosta izjednačeno, gdje je Brazil pratio Srbiju za jednim golom, a od 23. do 26. minute Brazilke su uspjele okrenuti rezultat u svoju korist za 11:10, četiri minute prije poluvremena.

Golom Alexandre Nascimento u 28. minuti Brazil ide i na “+2”, što je Boškovića animiralo da pozove time out. Međutim minuta odmora nije Srbiji donijela ništa pozitivno, jer su Brazilke novim golom Nascimento otišle na “+3”, no Srbija je ipak uspjela smanjiti na “-2” na poluvremnu. 

Prve dvije minute drugog dijela su protekle bez gola, a onda Brazil ponovo ide na tri gola razlike za 14:11, a samo minutu kasnije Brazilke i sa igračem manje postižu dva gola za najveću prednost na meču, “+5” je bilo u 35. minuti kada je rezultat glasio 16:11. 

Ali onda se na golu Srbije ukazuje Kaća Tomašević koja sa tri odbrane motiviše svoje saigračice za seriju od 4:0 za 16:15 u 42. minuti. Tomašević nije stala sa odbranama, ali dva isključenja za Srbiju vraćaju prednost Brazilu od dva gola. 

Iako se očekivalo da se Brazil ponovo odlijepi Srbija postiže gol sa dvije igračice manje u polju, a poslije toga i sa jednom igračicom manje, te tako uspijeva u 47. minuti biti samo jedan gol u minusu, bilo je 18:17 za Brazil.

Strpljivom igrom, koju je krunisala Jelena Nišović Srbija je uspjela da izjednači na 19:19, ali Brazil brzo vraća “+1”, 20:19. Amorim je zaradila isključenje, a Srbija golom Andree Lekić sa sedam metara izjednačuje na 20:20. 

Srbija ne koristi igračicu više, a Nunez pogađa za vodstvo Brazilki, dok na drugoj strani Cvijić promašuje nemoguće. Brazil pogađa za “+2”, a brzopletom rekacijom u napadu Krpež promašuje i to je bio znak da će Brazilke slaviti titulu prvaka svijeta. Do kraja samo time out i po jedan šut sa obje strane. Konačan rezultat je glasio 22:20. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.