Žestoke optužbe na račun Putina: Evo koga su Rusi gađali u napadima na Siriju

“Sa sigurnošću mogu kazati da su ciljevi ruskih vojnih napada bili položaji Slobodne sirijske vojske ili grupa koje je naoružavala i uvježbavala CIA”, kazao je McCain za CNN dodavši da to može potvrditi zato što su u kontaktu sa tim ljudima, prenosi Index.hr.

Zapovjednik pobunjeničke grupe Liva Sukur al Džabal, Hasan Hadž Ali rekao je također da su ciljevi dvaju ruskih zračnih napada u četvrtak bili kampovi za obuku koje vode pobunjeničke grupe što su ih vojno obučavali pripadnici CIA-e u Kataru i Saudijskoj Arabiji. Dodao je da je u dvama odvojenim napadima na pobunjeničke kampove u pokrajini Idlib ispaljeno 20 raketa. 

Rusko ministarstvo odbrane priopćilo je u četvrtak da je ruska vojska u Siriji razmjestila više od 50 zrakoplova i helikoptera te pripadnike kopnene vojske i mornarice, padobrance i pripadnike specijalnih vojnih snaga.

Tajnik Ministarstva obrane SAD-a Ash Carter jučer je rekao kako ne želi ništa reći bez potvrde, ali doda je da se prema njegovim informacijama čini da su neki ruski napadi izvedeni na područjima gdje nema snaga ISIS-a. On je Putinov pristup ratu u Siriji nazvao “dolijevanjem ulja na vatru”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.