10 vrsta namirnica koje se ne podgrevaju u mikrotalasnoj: Rizikujete da pojedete kancerogenu hranu ili da se otrujete!

Mikrotalasna pećnica je neverovatno korisan uređaj, jer se u njoj mogu lako i brzo podgrejati obroci bez bojazni da će da pregorePostoje neke sorte namirnica koje nikako ne smeju da se podgrevaju u mikrotalasnoj, jer tako podgrejane stvaraju supstance štetne po naše zdravlje, piše brightside.me

Meso i riba

Prerađeno meso sadrži kozervans, a kada je izloženo elektromagnetnom zračenju, transformiše se u opasna hemijska jedinjenja poput oksidovanog holesterola.Riba podgrejana u mikrotalasnoj pećnici pretvara se u neprijatnu hranu, neugodnog mirisa. 

Pojedino povrće, voće i pečurke

Brokoli podgrejan u mikrotalasnoj, gubi korisna svojstva; zelen ima tedenciju da se zapali i sagori; Spanać postaje kancerogen, jer elektromagnetno zračenje pokreće stvaranje štetnih nitrosamina u spanaću i td.

Pica, kineska hrana i pirinač

Ako podgrejete picu, verovatno ćete dobiti gumiran komad hrana koji je nemoguće sažvakati.

Kinesku hranu nikako ne smete da podgrevate u ambalaži u kojoj je stigla, jer možete da zapalite kuću. 

Pirinač koji je dugo vremena proveo na sobnoj temperaturi ili stajao duže od jednog dana u frižideru, bolje da se baci.  Pirinčana zrna sadrže bakteriju koja opstaje u hrani i nakon pripreme. Miktotalasna neće podići temperaturu dovoljno, kako bi ubila ovu bakteriju i može doći do ozbiljnog trovanja.

Tešnost, ulja i supe

Tečnost, supe i ulja podgrejane u mikrotalasnoj pećnici mogu da eksplodiraju, prskaju ili se zapale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.