1450 ubistava na Kosovu u posljeratnom periodu!

Desetine novih grobnica je i ove godine otvoreno na Kosovu. Ovi smrtni slučajevi se u mnogome razlikuju od drugih, jer su izazvani ljudskom rukom, ubistvom. Na desetine ubistava se dešavaju na Kosovu, počevši od Elvisa Piste pa sve do današnjeg u Prizrenu. Bilans ovih ubistava je 1.450 ubijenih osoba u posljeratnom periodu. Sa druge strane, vrlo je mali broj razrješenih slučaja od strane nadležnih organa koji sprovode pravdu na Kosovu.

Među ovim ubistvima preko 30 njih je bilo iz političkih razloga, u kojima su žrtve bile saradnici i arhitekte nezavisnosti Kosova. Iako u Policiji navode da je broj ubistava godinama sve manji i manji, uznemirujuće je to što se ubistva ipak dešavaju na Kosovu kao i činjenica da nema godine u kojoj nemamo na desetine ubistava.

Samo nakon proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine, na Kosovu je iz različitih motiva ubijeno preko 350 osoba…Ne otkrivanje i nekažnjavanje ubica koji oduzimaju živote ljudima na Kosovu pokazuje da je policija na Kosovu, ili bespomoćna (kadar sa srednjom školom, porodični kadar ili kadar samo sa jednim kursom) ili su organi pravde (sudovi) korumpirani. Drugih razloga nema.

Ako se ubistva nastave i dalje na Kosovu istim trendom onda će broj stanovnika naredne godine biti znatno smanjen a vrlo kratko nećemo se hvaliti velikim natalitetom na Kosovu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.