2004. su paljene i džamije




Ocjenivši da je to sramno, Jusufspahić je na konferenciji za novinare rekao:

“Pogotovo ako je u pitanju Javni servis koji plaća Vlada Srbije čiji smo i mi muslimani poreski obaveznici, prećutano paljenje Bajrakli džamije”.

Govoreći povodom godišnjice paljenja džamija u Beogradu u Nišu, u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, Jusufspahić je rekao i da to nije “nimalo na tragu onome što nas je Bog učio i mene muslimana i one koji kažu da su hrišćani”.

To, kako je rekao, nije na tragu međusobnog zajedničkog života, na tragu ljubavi i dobre volje među njima.

On je kazao i da je pominjanje paljenja džamija zaboravljeno kao i tog dana 2014. godine kada se “džamije nisu zaštitile, a pojedine ambasade jesu”.

“Beograđani, naši sugrađani, koje i danas možemo sretati, okupili su se ovdje u noći između 17. i 18. marta predvođeni jednim Kristijanom, u noći koja je zamalo postala Kristalna da pokažu šta misle o meni muslimanu i o svakom muslimanu svome sugrađaninu, pokazajući to što čine Bajrakli džamiji”, rekao je Jusufspahić.

Rekao je i da se to nije dogodilo samo u Beogradu već i u Nišu gdje je “u potpunosti bila spaljena i uništena niška islam džamija”, koja je, kako je rekao, posle ponovo izgrađena.

Bajrakli džamija, kazao je, nije podjelila sudbinu niške jer se pokazalo da u Beogradu ima i onih Beograđana, Srbijanaca, hrišćana koji misle drugačije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.