Goran Ivanišević: Đokovića Beker može da nauči samo njemački!

Reporter Telegrafa iz ovog australskog grada imao je priliku razgovarati s lijevorukim “bombarderom” , koji radi u teniskom savezu Hrvatske kao kordinator svh muških juniorskih selekcija.

– Osim u Hrvatskom teniskom savezu, započeo sam jednogodišnju suradnju s Marinom Čilićem. Očekujem od njega, iako nije igrao pet mjeseci, da bude jedan od najboljih. Pokušaćemo lagano da nadoknadimo što je propustio, jer je on kapacitet da bude u vrhu svjetskog tenisa, gdje je već bio – kaže Ivanišević, koji je zadovoljan što su mnogi teniski asovi iz njegovog vremena počeli baviti trenerskim poslom :

– Lijepo je vidjeti moju ekipu – Edberga, Beckera, Changa, Bruger, Lendla u svlačionici. Sadašnji teniseri vjeruju da ih možemo nešto naučiti, jer smo ipak mi puno toga prošli – ističe najbolji tenisač u historij Hrvatske .

On ima zanimljivo mišljenje o Bekerovom angažmanu u Đokovićevom stručnom štabu.

– Beker Đokovića može samo naučiti njemački – kaže u šali Ivanišević, pa dodaje:

– Boris je bio izuzetno pametan igrač, a ne samo “bum – bum”, kako su ga predstavljali. Meni je jedan od najboljih tenisera. Novaku može donijeti agresivnost, malo korekcija kod voleja i servisa. Ali Nole je kao stroj i kada igra dobro sigurno je najbolji tenisač na svijetu – rekao je Ivanišević.

Za razliku od vremena kada je Ivanišević igrao, stil tenisa se značajno promijenio, pa gotovo da nema više igrača koji izlaze na mrežu. Danas skoro svi s osnovne linije razmjenjuju udarce. Hrvatski as smatra da je veliki broj faktora utjecalo na to.

– Tereni su u vrijeme kada sam igrao bili brži. Možda bi trebalo da nađu sredinu. Sviđaju mi se oba stila, iako bih volio da igrači više izlaze na mrežu danas. Mnogi se plaše da ne izgube poen, jer je podloga spora, pa bi bar loptice trebalo ubrzati – ocjenjuje Ivanišević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.