Muratoglu: Đoković se ponekad igra umom rivala, pretvara se da odustaje

Srbijanski teniser Novak Đoković nije izmislio povredu, a za Australijan Open je dobro što je prvi teniser svijeta i dalje u igri, tvrdi poznati francuski trener Patrik Muratoglu (Patrick Mouratoglou). Uoči prvog Gren slema u sezoni Rafael Nadal se žalio na probleme sa leđima, da bi u trećem kolu Novak Đoković doživio povredu stomačnog mišića, poslije koje je razmišljao i o povlačenju.

Nikada nije lažirao povredu

– Nadal ima problema sa leđima, Novak sa abdominalnim mišićima. Svjesni su svojih povreda, znaju da stvari mogu da se pogoršaju. Rafa očigledno pokušava da skrati svoje mečeve, da bude agresivniji nego inače, jer ne želi da se zadržava na terenu. Nastoji da kontroliše razmjene, jer tako kontroliše svoje tijelo. Očigledno je da nije sasvim spreman. Novak mora da uradi isto. Međutim, on je u težoj poziciji jer ima povredu abdominalnih mišića, koji su aktivni u svakom udarcu – ocijenio je Muratoglu.

Đoković se povrijedio u meču protiv Tejlora Frica (Taylor Fritz), u momentu kada je vodio sa 2:0 u setovima. Taj duel je dobio na kraju sa 3:2. Poslije tog meča bilo je onih koji su sumnjali da je Novak izmislio da je povrijeđen.

– Ponekada tokom mečeva, kada je u teškoj situaciji, Novak se igra sa umom svojih rivala. Radio je to mnogo puta u prošlosti. Kada mu ne ide, pretvara se da je odustao, kao da nije tu, a onda odjednom ponovo igra dobro. Ali nikada nije lažirao povredu tokom turnira. Ni u jednom momentu nisam pomislio da Rafa ili Novak lažu da su povrijeđeni ili da (pre)uveličavaju svoje povrede. Oni znaju da se nose sa pritiskom, zato su šampioni.

Srbijanac je potom pobijedio i Miloša Raonića i plasirao se u četvrtfinale.

Zverev i Cicipas

– Kada se povreda dogodila, Novak je vjerovatno osjećao da je situacija teža nego što je bila. Vidjeli smo meč protiv Raonića, nemoguće je da igrate na tom nivou ako vam je pukao mišić. Međutim, očigledno je da je imao problem. Nije ništa izmislio. Dobro je što nije teška povreda, jer završnica turnira izgleda uzbudljivo sa Rafom, Novakom i mladim momcima, zaključio je Muratoglu.

Đoković će se za polufinale boriti sa Aleksandrom Zverevom, dok će rival Nadalu u četvrtfinalu biti Stefanos Cicipas (Tsitsipas).

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook