Rafael Nadal ispričao kako je 2005. godine trebao završiti tenisku karijeru

Teniser Rafael Nadal gostujući u španskoj emisiji “Moja kuća je tvoja kuća” kazao je da je 2005. godine bio na rubu da se povuče iz tenisa jer je imao velikih problema sa stopalom, a razmišljao je čak da se počne baviti golfom.

Nadal je rekao da bi u tom trenutku, odnosno 2005. godine, potpisao mogućnost da samo još jednu godinu dana bez problema igra tenisa, s obzirom na to da su preporuke bile da se mora prestati baviti ovim sportom.

“Te godine su mi rekli da više nikada neću moći igrati s istim intenzitetom, a jedina mogućnost je bila da odem u Portugal gdje su mi napravili posebne tene s terapijskim ulošcima. Želio sam igrati barem još godinu dana i da su mi to ponudili i rekli da je to zadnja godina u mojoj karijeri, odmah bih to potpisao”, prisjetio se Nadal, a od 2005. godine do danas osvojio je 20 Grand Slam titula, što je najbolji pokazatelj koliko je život nekada nepredvidiv.

Nakon toga, Nadal je rekao kako se naučio nositi s povredama.

“U 2018. i 2019. godini sam također imao puno problema s povredama i namjeravao sam uzeti pauzu od pet mjeseci pa vidjeti kako i šta dalje, jedan dan, sjećam se, trenirao sam u Monte Carlu i nakon pet minuta sam rekao treneru da je dosta. Otišli smo s terena i krenuli u šetnju po brdima. To govorim jer želim naglasiti koliko je moj tim važan i koliko mi je pomogao da nastavim borbu, a to je bilo ključno”, rekao je Nadal i na kraju završio.

“Tenis je nekada zabavan, ali nekada i nije. Ne sjećam se kada sam zadnji put igrao bez bolova, ali jednostavno, najviše volim ovo takmičenje. Što sam stariji to su mi treninzi još zabavniji, ne opterećujem se ako loše treniram ili bilo šta drugo.”

Nadal je nedavno osvojio 20. Grand Slam a 13. Roland Garros titulu, a do njeg je stigao laganom pobjedom protiv Novaka Đokovića rezultatom 3:0 u setovima.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook