Šaćir Ameti – ambasador Bošnjaka Kosova!

Skoro godinu dana ovaj ,,simpatični ćelavac“ kako ga zovu Sarajlije oduševljava veliki broj ljubitelja narodne muzike te je svojim nastupima dostigao veliku popularnost u tv-šou Hayat-tv ,,Zvijezda možeš biti ti“ kako na prostorima balkanskih država tako i širom svijeta.

Iz njegove biografije reći ćemo da je rođen 1981 godine u Prištini, da se muzikom bavi već 15 godina te da je učestvovao na brojnim muzičkim festivalima. Pomenućemo Internacionalne festivale(njih 6) u republici Bugarskoj gdje osvaja mnogobrojne nagrade.

Vjerujemo (naše mišljenje) da je jedna od njegovih najznačajnijih nagrada ona dobijena 2006 godine u bugarskom gradu Velikom Trnovu gdje je na Jaaz-festivalu izveo obradu poznate sevdalinke ,,Kad ja pođoh na Bembašu“ gdje mu je pomogao poznati i popularni gitarista čuvene sarajevske pop-grupe ,,Vatreni poljubac“ Šefket Šeki Hodža.

Na predlog svojih prijatelja i poznavaoca narodne i zabavne muzike koji poznaju njegove glasovne te pjevačke mogućnosti on se prijavio na pomenuti realiti-šou Hayat-tv ,,Zvijezda možeš biti ti“ gdje prolazi sve moguće pjevačke testove te osvaja obožavatelje narodne i zabavne muzike širom svijeta.

Sinoć je u pretposljednoj emisiji pomenutog šoua naš Šaćir Ameti otpjevao pjesmu na albanskom jeziku te oduševio po ko zna koji put stručni žiri i svojio tri desetke (najviše ocjene).
Ostala je još jedna emisija narednog petka (u pitanju je 10-ti februar kada će ispati dva učesnika i ostaće njih deset), a već narednog petka 17-tog februara u čuvenoj palati sportova ZETRA u Sarajevu održaće se veliko finale ovogodišnjih finalista ovog šoua pred vjerujemo velikim broje gledalaca i navijača.

Šta nakon svega viđenog reći o Šaćiru Ametiju?

On je svojim ponašanjem te svojom pojavom i pjesmama svakako najbolji promoter Bošnjaka Kosova u državama u regionu poput BiH. On je promoter i naše kulture, naših običaja i naših navika (često gostuje po sarajevskim tabloidima i privatnim televizijama) te tako pozitivno promoviše sve nas kao i našu mladu državu republiku Kosovo.

Drago nam je što naš Šaćo krupnim koracima grabi prema prvom mjestu (prema mnogim statistikama kotira se među prva tri takmičara) jer rekosmo promoviše sve ono pozitivno što krasi kosovski i samim tim bošnjački narod sa Kosova.
Izdvojićemo nastup Šaćira Ametija nakon trećeg ciklusa muzičkog takmičenja gdje je čuveni i popularni pjevač narodne muzike Šerif Konjević, tadašnji gostujući član žirija aprila mjeseca prošle godine tada izjavio…

,,Mnogo tzv pjevači koji su danas na sceni ne mogu otpjevati ono što Šaćir može. Šaćir pjeva kao i ja“, što je vjerujemo velika čast i za samog Šaćira i za sve nas.
Reći ćemo nešto o prošlim pobjednicima pomenutog šoua koji su sada već popularni i afirmisani pjevači u BiH. Prve sezone pobjednik je bio Adnan Jakupović, naredne Adnan Nezirov, treće sezone Mirza Šoljanin a ove, vjerujemo, naš Šaćir Ameti.

Na svima nama je da već od ponedjeljka glasamo na IPKO-mobilnoj telefoniji sa Kosova na broj telefona 049 55155 te koliko-toliko pomognemo Šaćiru u borbi za prvo mjesto. Može se desiti, iz naših izvora, da u BiH 17-tog februara putuju mnogi Bošnjaci sa Kosova te da u ..ZETRI“ na licu mjesta navijaju te svojim gromkim aplauzima podrže Šaćira Ametija.
No i ako ne osvoji prvo mjesto Šaćir Ameti ostaje naš pravi ambasador ne samo Bošnjaka Kosova već i svih Kosovara…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.