Ako imate ovakav oblik tijela, veći je rizik da ćete dobiti dijabetes

Ovakav oblik tijela može da bude znak da postoji rizik od ovog opasnog oboljenja!

Tjelesna težina, način života i ishrane najviše utiču na zdravlje cijelog organizma, ali stručnjaci otkrivaju da jedan oblik tijela može da ukazuje na opasno oboljenje, piše “Lepa & srećna“.

Dijabetes tipa 2 nastaje kada pankreas ne stvara dovoljno insulina ili tijelo ne reaguje na insulin. Sve više ljudi širom svijeta oboljelo je od dijabetesa, a simptomi koji ukazuju na ovu bolest su: zamagljen vid, konstantan umor, naglo gubljenje težine i češća potreba za odlazak u toalet. Otkriveno je da jedan oblik tijela ukazuje da postoji rizik od povišenog šećera – oblik jabuke.


Istraživanja pokazuju da osobe sa figurom u obliku jabuke (široka ramena i naslage u predijelu stomaka i struka) imaju veći rizik da obole od dijabetesa u odnosu na osobe koje su građene u obliku kruške (širi kukovi u odnosu na stomak i struk). Osobe koje su gojazne imaju najveći rizik od ove bolesti, naročito oni sa masnim naslagama u predijelu stomaka i struka. Istraživanja pokazuju da su osobe sa tijelom u obliku jabuke podložne i kardiovaskularnim oboljenjima. Ukoliko imate ovakav oblik tijela, potražite savjete stručnih lica i promijenite životne navike.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana