Albanka sa Kosova prevarila bračni par iz Švicarske

Albanka sa Kosova Iljire Kožani, koja živi u Švajcarskoj, osumnjičena je da je uzela 250.000 evra od švajcarskog para, koji tvrdi da je ona profesionalni prevarant, piše Gazeta Ekspres.

Gerald i Jolanda Švarc, bračni par iz Švajcarske, kažu da im je Kožani bila prva komšinica i da su joj dali 250 hiljada evra. Tvrde da je falsifikovala dokumente i pretvarala se da je lekar i oni su joj verovali.

„Bila je naša prva komšinica. Ponašala se kao lekar i rekla da je radila u bolnici u Šafhausenu, imala je medicinsku opremu I ostalo što joj je potrebno u lekarskoj torbi, ali ona nije lekar“, rekao je Švajcarac.

Da bi ih potpuno ubedila, kažu da je Kožani falsifikovala i dokumenta.

„Pokazala mi je i sve dokumente (ugovor o radu iz bolnice u Šafhauzenu, priznanice itd.) i činilo se da je sve u redu. Ali ispostavilo se da su svi dokumenti falsifikovani “, nastavlja priču Gerald Švarc.

Ali, čini se da njene tvrdnje da je lekar nisu potvrdili samo dokumenti. Švajcarac kaže da je Kožani svojevremeno pomogla njegovoj ženi zbog problema sa stopalima.

Gerald kaže da je nakon istraživanja sa svojim advokatom pronašao mnoge prevare Ilire Kožani. Kaže da je Kožani pokazala ugovor o kupovini kuće u Lipljanu na Kosovu, za koju im je rekla da će je prodati kako bi vratila novac.

„Moj advokat i ja mesecima istražujemo. Što smo više istraživali, otkrivali smo više prevara. Prevara u osiguranju, prostituciji, telefonski pozivi itd.“, kaže on.

Prema njegovim rečima, njeno prezime je Kožani, ali je rekla da će promeniti prezime u Krasnići.

„Znam da ona i dalje tvrdi da je doktorka iz Ciriha i da ponovo obmanjuje ljude. Ona sve gradi na laži i tvrdi da ima bogatstvo. Koristi imena političara, lekara i biznismena da bi postigla svoj cilj. Tražila je novac od gotovo svih, prijatelja, komšija, političara, svojih sunarodnika ovde u Švajcarskoj, moram da kažem da je broj neprijavljenih slučajeva verovatno mnogo veći rekao je Gerald Švarc za Internet novine Reporteri.net.

Njihov poslednji kontakt bio je u oktobru 2019. godine i ona sada živi u Bilu.

„Čini mi se da živi u Bilu, ali nisam potpuno siguran. Naš poslednji kontakt bio je u oktobru prošle godine. Bili smo u kontaktu preko naših advokata. Uvek je obećavala da će nešto platiti, ali to se nije dogodilo” kaže Gerald dodaje da je tužio i da sudska ročišta još nisu završena.

(Kosovo Online/Gazeta express)

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana