Albin Kurti se sastao sa predsjednikom DSB-a Rasimom Demirijem

Predsjednik Demokratske stranke Bošnjaka i doskorašnji ministar za regionalni razvoj, Rasim Demiri sastao se danas sa liderom Pokreta Samoopredjeljenje i kandidatom za budućeg premijere Kosova, Albinom Kurtijem.

Na sastanku je, kako je Kurti napisao na Fejsbuku, razgovarano o izbornom procesu, stanju bošnjačke zajednice i izazovima koji očekuju novu vladu.

Rasim Demiri je bio kandidat ispred Koalicije “Vakat” koja je po broju glasova na prijevremenim Parlamentarnim izborima koji su održani 6. oktobra ove godine bila četvrta po broju glasova u Prizrenu, i za Kurtija je to veliki uspjeh.

„Koalicija VAKAT imala je vrlo dobar rezultat na izborima 6. oktobra. U Prizrenu ova koalicija je bila četvrta po broju glasova, odmah poslije LVV, PDK i LDK. U sedmom sazivu Parlamenta Kosova Vakat će imati dva zastupnika. Sa gospodinom Rasimom Demirijem upoznali smo danas i poželjeli jedno drugom uspjeh. Razgovarali smo o napretku izbornog procesa, situaciji bošnjačke zajednice i društveno-ekonomskim i političko-institucionalnim izazovima države Kosovo i naše nove Vlade“, napisao je Kurti na Facebooku.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana