Albin Kurti: Uskoro na Kosovu imena ulica po herojima iz Sandžaka

Na svojoj zvaničnoj facebook stranici, lider Pokreta Vetevendosja Albin Kurti, izrazio je zadovoljstvo posetom delegacije Sandžaka predvođene gospodinom Sulejmanom Ugljaninom.

Kurti je tom prilikom napisao:

Prošle noći sam upoznao lidera Sandžaka, dr. Sulejman Ugljanina, predsednika Stranke demokratske akcije (SDA Sandžak), koji je nedavno sa listom pod nazivom “Samoopredjeljenje” uverljivo pobedio na izborima za Bošnjačko nacionalno veće u Srbiji.

Dr. Uglanini je predvodio delegaciju koju su sačinjavali, generalni sekretar SDA Sandžaka, gospodin Ahmedin Škrijelj, sekretar BNV gospodin Mirza Hajdinović i gospodin Merfid Kamešničanin. Osim mene, domaćini dragim gostima su bili i predsednik generalnog veća pokreta Vetevendosje!, gospodin Hidajet Husejni, kao i zamenik predsjednika Južne opštine Mitrovice, gospodin Faruk Mujka i poznati aktivista i poznavatelj pitanja Sandžaka, prof. Dr. Necmettin Spahiu.

Zahvalio sam vam se dr. Ugljaninu za njegov stav o Kosovu, ističući da će u nanrednom periodu glas Kosova biti sve više podrška Sandžaku na putu evro-atlanskih integracija. Dr. Ugljanin je kao dugogodišnji borac za ljudska prava upućen u situaciju na Kosovu, tim više što je i osnovnu školu završio u Mitrovici, srednju u Prištini, dok je fakultet i specijalizaciju završio u Sarajevu.

Razgovarali smo o mogućnosti saradnje između kosovskih opština, u kojima upravlja naš pokret, sa sandžačkim opštinama, zatim i o mogućnosti studiranja za mlade iz Sandžaka na državnim univerzitetima u Republici Kosovo, kao i uopšte o razmeni studenata i mogućnosti odlaska naših učenika i studenata u Sandžak.

Dr. Ugljanin me je obavestio da su u Opštini Tutin u Sandžaku dodeljenja neka imena ulicama po istaknutim Albanacima, kao što je Majka Tereze, Naim Frashëri, Shaban Polluzha, Nexhip Draga, Ferhat Draga, Adem Demaçi, Ibrahim Rugova, Recep Qosja , Fehmi Agani itd., kao i da je u toku procedura da će se ta imena ubrzo takođe pojaviti i u drugim opštinama Sandžaka.

Izrazio sam naš stav da i na Kosovu mora biti napravljen projekat, gde će ulice ali škole i dr., nositi imena heroja i znamenitih ličnosti Sandžaka.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana