Ambasadori odbacili albansku zastavu, slikali se sa Kurtijem ispred kancelarije Pokreta Samoopredjeljenje

Vo─Ĺa Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, u svojoj kancelariji i dalje dr┼żi samo (albansku) nacionalnu zastavu i ni na koji na─Źin ne prihvata zastavu Republike Kosovo. Odatle Kurti ugo┼íc╠üuje brojne goste, odr┼żava sastanke o kojima informacije kasnije objavljuje na zvani─Źnoj stranici stranke na dru┼ítvenim mre┼żama, ali su ameri─Źki i nema─Źki ambasadori ÔÇ×odbiliÔÇť da se fotografi┼íu sa Kurtijem u kancelariji u kojoj se vidi nacionalna zastava.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, ─Źija je stranka pobedila na vanrednim izborima od pre dva dana, sastao se ju─Źe sa ameri─Źkim ambasadorom na Kosovu, Filipom Kosnetom. Ono ┼íto je upadljivo jeste to da je fotografija napravljena izvan kancelarijskih prostorija u kojima se ne vidi nacionalna zastava.

Ista stvar dogodila se i ranije sa nema─Źkim ambasadorom na Kosovu, Kristijanom Heltom. Za razliku od svih ostalih Kurtijevih sastanaka, gde su se gosti fotografisali u pozadini sa crvenom i crnom zastavom, tako─Ĺe je najava sastanka sa nema─Źkim ambasadorom, Kristijanom Heltom, na zvani─Źnoj veb stranici Samoopredeljenja, proprac╠üena samo fotografijom ispod ulaznih stepenica sedi┼íta Samoopredeljenja. Na fotografiji se Kurti vidi dok ispra─ça nema─Źkog ambasadora nakon sastanka.

Izgleda da se dvojica uticajnih ambasadora na Kosovu, Kosnet i Helt, radije ne fotografišu sa Kurtijem  bez zastave Republike Kosovo u pozadini.

(kosovo-online)

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐