Arber sa Kosova pokazao nevjerovatne transformacije mladenki prije i poslije šminkanja

Svadbeni dan jedan je od najbitnijih dana u životu svake žene i muškarca, no posebnu pažnju kako će tog dana izgledati obraćaju žene. Od šminke, frizure, haljine, obuće do nakita koji će tog dana ponijeti.

Budući da je svim zvanicama najbitnije kako mlada izgleda, one veliku pažnju posvećuju make up-u. Jedan od najpoznatijih vizažista iz Kosova, Arber Bytyqi, čini čuda kada je make up transformacija mladenki u pitanju. Ovaj vizažist na svom Instagram profilu na kojem ima 262 hiljade pratitelja pokazuje neke od nevjerovatnih promjena poslije posjete njagovom salonu.

“Još kada sam bio dijete zainteresirao sam se za šminku, a moji prvi crteži koje sam napravio su bile oči, djevojke i haljine. Kada sam imao pet godina uzimao maminu šminku i igrao se s njom tako da sam vrlo rano znao da ću se baviti ovim poslom”, rekao je Bytyqi.

On je kazao kako u njegovoj zemlji ne gledaju blagonaklono prema muškarcima koji su vižazisti, zbog toga njegova proodica nije bila za to da kada završi srednju školu radi u industriji ljepote. Zbog toga je upisao Ekonomski fakultet, ali je brzo je odustao i počeo da se bavi kozmetičkim poslovima.“Kada mi klijentica dođe u salon prvo je pitam za koju priliku trebam da je šminkam, također ih pitam i imaju li neke posebne zahtjeve, na primjer žele li prirodan ili dramatičan izgled. Zatim ih zamolim da mi pokažu kakvu će haljinu nositi. Dizajn haljine i njeni detalji mnogo otkrivaju kada je stil klijenta u pitanju, a potom analiziram njihove crte lica”, rekao je Bytyqi.

Arber Bytyqi godišnje našminka više od hiljadu mladenki. Ljeto je kako kaže posebno zahtjevno, pa tokom tog perioda on i njegov tim dnevno usluže preko 60 klijenata. Kazao je i kako je šminka poput nakita za lice, te dodao kako bi sve žene trebale eksperimentirati sa šminkom i da se ne trebaju plašiti preobraziti.Uostalom ukoliko vam se make up ne svidi, uvijek možete očistiti lice.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana