Arkanov ubica živeo u luksuzu i vodio unosan biznis u Južnoj Africi

Kada je prošlog mjeseca razotkriven pravi identitet Gavrića, koji je u Južnoj Africi živeo pod lažnim imenom Saša Kovačević, njegova porodica je pobijegla iz luksuznog apartmana s pogledom na marinu za jahte u Kejptaunu.

Sajmon Zar, upravnik luksuznog kompleksa “Marina rezidenšal estejt”, potvrdio je novinarima da je Gavrić sa porodicom živeo u tom naselju, ali je odbio da o tome kaže nešto podrobnije.
Prema riječima njihovog advokata, Gavrićeva supruga Danijela Lasić se “sklonila sa ćerkama, uplašena za njihovu bezbjednost”. On kaže da Gavriću “kao poslovnom čovijeku u Južnoj Africi nije bilo lako, jer je iz straha za sopstveni život stalno morao da pazi da ne privlači pažnju”.
Gavrić je na ime svoje supruge dobio poslovnu vizu u Južnoafričkoj Republici, što mu je omogućilo da u Johanesburgu otvori restoran 2008. godine. Iste godine je registrovao i preduzeće koje se bavilo uvozom i izvozom.
Gavrić je u martu u Kejptaunu učestvovao u pucnjavi, kada je i ranjen. Tada je poginuo njegov prijatelj iz podzemlja Siril Beka. Gavrić se policiji Kejptauna predao u prošli utorak, a u srijedu se pojavio pred sudom, oslanjajući se na štap i sa ožiljkom na desnoj ruci.
Prijateljstvo sa Bekom indirektno povezuje Gavrića sa nizom važnih ličnosti južnoafričkog podzemlja, uključujući i pokojnog šefa stiptiz klubova Lolija Džeksona i češkog begunca od pravde Radovana Krejcira.
List piše da Gavrić sada namjerava da na sudu pokuša da spriječi da ga izruče Srbiji i da dobije status izbeglice u Južnoj Africi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.