Bajern za finale protiv Barce, Borusija izvukla Real

U polufinalu nogometne Lige prvaka igrat će Bayern i Barcelona, te Borussia Dortmund – Real Madrid, rezultat je žrijeba polufinalnih parova koji je u petak održan u Nyonu.

Termini prvih utakmica polufinala su 23. i 24. aprila , a uzvrati 30. aprila i 1. maja. Finale je 25. maja u Londonu na stadionu Wembley.

Ovo je šesti put da će samo dvije države imati predstavnika među četiri najbolja, no prvi put u polufinalu će biti po dva kluba iz iste zemlje.

Španski polufinalisti Real Madrid i Barcelona ukupno su osvojili čak 13 naslova prvaka Evrope – ‘Kraljevski klub’ devet, a Barca četiri. Bayern i Borussia Dortmund ukupno su osvojili pet titula, pri čemu Bayern četiri.

Real Madridu je to 24. polufinale u elitnom nogometnom takmičenju što nije uspjelo niti jednom drugom klubu, a u dosadašnja 23 pokušaja 12 puta je stigao do finala pri čemu je osvojio devet naslova prvaka Evrope.

Bayernu će to biti 15. polufinale, devet puta je ušao u finale, a četiri puta su Bavarci stigli do naslova. Barca je izborila 14 polufunale u elitnom društvu. U finalu je igrala sedam puta, a tri puta je slavila.

Borussija je u četvrtom polufinalu, samo jednom je stigla do finala i pritom je osvojila titulu prvaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.