“Bali-Beg”: Ne stidim se što su moji roditelji jedva spajali kraj s krajem

Jedan od miljenika ženske populacije, turski glumac Burak Ozdživit koji se proslavio ulogom u seriji Sulejman Veličanstveni, otkriva kako je zbog glasina da je homoseksualac i siromašnog porijekla umalo izgubio djevojku.

Nakon što je ulogom neustrašivog ratnika Bali-Bega Malkočoglua u seriji Sulejman Veličanstveni stekao obožavateljke širom svijeta, 29-godišnji turski glumac Burak Özçivit pojaviće se u ulozi Kamrana u novoj seriji o Osmanskom Carstvu, Çalıkuşu (u prevodu znači “ptica grmuša”).

Popularni glumac će igrati uz njemačko-tursku glumicu Fahriye Evcan (27) iz serije Kad lišće pada.

“Kamran je tipični muškarac, koji ne misli na posljedice, pravi greške i potom pati. Noć prije venčanja Feride je saznala da ju je moj lik prevario sa drugom ženom. Kamran ostaje bez svoje voljene, koja se nakon toga udaje za starijeg ljekara, ali sudbina će ih spojiti godinama kasnije. Tad počinje prava borba za njihovu ljubav”, opisuje Bali-Beg svoj novi lik.
Međutim, glumac dodaje da je spreman za drugačije i nove glumačke izazove.

“Kad sam na početku karijere bio model, svi su me znali zbog lijepog lica. Ni danas nisam uspio da se riješim te etikete. Ne bih htio da me u glumačkom svijetu pamte samo kao zgodnog frajera koji glumi samo fatalne zavodnike. Želim da se razvijam u svim smjerovima i mislim da bi mi sada dobro došla uloga nekog zlikovca”, zaključio je zgodni Burak.

Zbog mnogobrojnih obaveza morao je da odloži venčanje koje je planirao ove godine, ali nema govora o prekidu sa Ceylan, kao što su nagađali turski mediji. Glumac se zato iskupio vjerenici Ceylan Çapa tako što je sam uredio njihovu luksuznu vilu u Istanbulu. Dok je krečio zidove, pao je i slomio ruku. Nekoliko nedjelja je morao da nosi gips. Šalio se da se već navikao na povrijede jer je više puta padao sa brzih motora. A, vjenčanje? Kada budu imali vremena.

“Pravi sam horoskopski Jarac i kod mene sve mora da bude savršeno. Ne vidim svrhu u organizovanju svadbe ako neću moći da se posveti svakom detalju. Na sreću, Ceylan je svijesna mog posla jer je i sama bila model, pa mi ne zamjera što neke stvari stalno odlažem. Najvažnije je da se mi volimo i poštujemo, za slavlje će biti vremena”, zaključio je turski glumac.

Na tračeve da mu je vjeridba sa Ceylan samo paravan jer je zapravo homoseksualac, Burak se više ni ne obazire jer je, kako kaže, vremenom naučio da ignoriše sve negativno oko sebe.
Naime, glasine o njegovoj seksualnoj orijentaciji umalo su ga koštale veze sa djevojkom jer su u njih povjerovali i njeni roditelji. Svim silama su se trudili da ih razdvoje, ali Ceylan je bila uporna i borila se za njihovu vezu.

“Nije to bio moj jedini problem sa njima. Nije im se svidjelo ni to što sam odrastao u siromašnoj porodici. Ceylanina majka je poznata modna dizajnerka, živeli su u raskoši i nikad im ništa nije nedostajalo, a moji roditelji su jedva spajali kraj sa krajem. Otac je radio u zalagaonici na jugoistoku Turske, ali toga se nikad nisam stidio. Moje porijeklo me je naučilo da uvijek treba biti skroman. Novac je prolazan i nikome ne garantuje sreću”, kaže Burak.

Ceylan je vremenom uvjerila roditelje da je Burak pravi muškarac za nju i sad se svi slažu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.