Baraliu: Veseli se nije predao, u toku zavjera protiv Samoopredjeljenja

Publicista Bleron Baraliu u izjavi za Bota Sot je rekao da svi koji misle da se Kadri Veseli predao nemaju pojma ko je on. Prema njegovim riječima, protiv Samoopredjeljenja se priprema zavjera između Demokratskog saveza Kosova, Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova, Alijanse za novo Kosovo i Inicijative NISMA.

On upozorava na mogući slom demokratije na Kosovu u 2019. godini i specijalni rat protiv Samoopredjeljenja.

„Svi oni koji su pomisli da se Kadri Veseli predao u tišini, nemaju pojma uopšte ko je zapravo Kadri Veseli. Kao što me je podsjetio jedan moj prijatelj, citiram samo posljednju rečenicu izvještaja obavještajnog sektora UNMIK-a o Kosovu, u kome se poglavlje o profilu Kadrija Veselija zaključuje porukom: “On je visoko inteligentan!” Pogledajte kako Demokratska partija Kosova i poslije raskida koalicije PAN ima znatno povećanje broja poslanika!“, kaže Baraliu.

On ukazuje da se može primjetiti da se sve radi da NISMA i Alijansa za novo Kosovo dostignu izborni cenzus, a da Samoopredjeljenje i LDK padnu ispod praga od 61 poslanika.

Baraliu kaže da „Isa i klepto senilna garda koja majstorski drži LDK kao taoca polako oduzimaju Vjosi autonomiju i njen prkosan položaj – čekajući do posljednjeg prebrojavanje glasova“.

Po njegovim riječima, označavanje Kurtija i Samoopredjeljenja kao ‘nepodobnih’ i ‘boljševički’ organizovanih je u stilu metodičke propagande, stvaraju se okolnosti za neprihvatljivost Pokreta i traženja “alternativnog rješenja zarad nacionalnih interesa i aktuelnog trenutka na diplomatskom planu pregovora sa Srbijom”.

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana