BiH će se uništiti isto kao i SFRJ

“Tako je bilo i sa bivšom Jugoslavijom”, kazao je Dodik pred početak sednice Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Laktašima.
Predsjednik Republike Srpske je naglasio da je jedini izlaz za BiH, kada je riječ o formiranju vlasti, vraćanje na izvorni Dejton. 
Prema Dodikovim riječima, do nemogućnosti funkcionisanja države i njenog raspada može da dovede “prevelika želja Bošnjaka da dominiraju u BiH”.
Dodik je poručio da se pri formiranju vlasti na državnom nivou moraju poštovati balans i paritet, optužujući bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna da je krivac što BiH sada ne može da uspostavi novi Savjet ministara BiH.
“Imamo situaciju da su na sceni svi loši recidivi onoga što su uradili visoki predstavnici u BiH. Prije Pedija Ešdauna nije bilo trauma kada je riječ o formiranju Savjeta ministara i to je bio tehnički proces, tako što su Srbi, Bošnjaci i Hrvati predlagali svoje predstavnike”, rekao je predsjednik RS.
Dodik je rekao da je Ešdaun prekinuo takvu praksu i ukinuo rotaciju, kao i uspostavio sedam novih ministarstava, dodajući da zbog toga BiH sada “ima problem i ne može da funkcioniše”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.