Bila je prelijepa manekenka, a onda joj je tumor izobličio lice (VIDEO)

Tambudzai Makinz iz Cape Towna donedavno su svi pamtili po njezinoj ljepoti. No život ove 27-godišnje majke stao je kad saznala da ima rijedak i agresivni tumor. Tambu, kako je zovu, zbog njega je ostala bez pola lica. Liječnici su joj prognozirali još samo nekoliko mjeseci života…

Podvrgnula se tretmanima koji nisu bili uspješni, uključujući kemoterapiju i radioterapiju no tumor se opet vratio i to agresivniji nego prije. No Tambu nije odustajala. Iako nije imala novaca, dobri ljudi pomogli su joj da se zaputi u London gdje se sastala s profesorom Iainom Hutchisonom koji je maksilofacijalni kirurg i osnivač organizacije ‘Saving Faces’.

Hutchison je okupio tim od šest kirurga koji je uklonio tumor težak 2 kilograma koji joj je zahvatio mozak, oko i nos. Teška operacija je uz neke poteškoće trajala više od 35 sati, no kirurzi su joj uspjeli obnoviti lice uz pomoć kože s nogu. Spasili su joj i desno oko te joj tako omogućili da opet vidi svoju kćer Pearl koju ima sa suprugom Paddyjem, piše 24sata.

O teškoj borbi ove djevojke snimljen je i dokumentarac koji će 14. rujna biti prikazan na Channelu 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.