Bizaran video klip o raketnom napadu Sjeverne Koreje na Njujork

Na zvaničnom sajtu i Youtube kanalu vlasti Sjeverne Koreje pojavio se bizaran video-klip u kojem se vidi grad nalik na Njujork koji gori nakon raketnog napada. Pjongjang bi ovih dana trebalo da izvede novu nuklearnu probu kao odgovor na sankcije UN nametnute zbog prethodnog testiranja rakete u decembru prošle godine.

Na snimku koji je postavljen u subotu vidi se kako sjevernokorejski mladić sanja da se nalazi u spejs šatlu koji u orbitu nosi raketa istovjetna onoj koju je Pjongjang uspješno testirao.

Dok šatl kruži oko Zemlje, sve uz instrumental humanitarnog hita iz osamdesetih “We Are the World”, u video klipu se smjenjuju zumirane države pod njim, uključujući i radosnu ujedinjenu Koreju.

Onda nakon te harmonije slijedi potpuni kontrast, fokus prelazi na grad nad kojim se vijori američka zastava i koji se nalazi pod raketnim napadom. Neboderi tog grada, među kojima je i onaj koji izgleda kao Empire State Building, u plamenu su i razrušeni, prenosi Blic.

Blogeri navode da je to kompjuterska animacija iz video-igre “Call of Duty: Modern Warfare 3”.

– Negdje u SAD crni oblaci dima su se nadvili. Čini se da je gnijezdo zlobe u plamenu vatre koju je samo zapalilo – piše u titlu koji ide preko ekrana.

Britanski dnevnik “Dily Telegraf” navodi da na kraju video-klipa mladić zaključuje da će njegov san sigurno postati stvarnost.

– Uprkos raznim pokušajima imperijalista da nas izoluju i unište… Nikada niko neće uspjeti da narod spriječi u maršu prema konačnoj pobjedi – kaže mladić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.