Bizarni kult “Branioci Krista” regrutovao žene za seks

Meksičke vlasti razbile su jedan bizarni kult koji je upravljao lancem prostitucije među svojim sljedbenicima na granici sa SAD.

Kult pod nazivom “Defensores de Cristo” /Branioci Krista/  regrutovao je žene koje su morale da imaju seksualne odnose sa, između ostalih,  Špancem Ignasiom Gonzalesom de Aribom vođom kulta, koji je za sebe tvrdio da je reinkarnacija Krista, navodi AP.

Svi sljedbenici  bili su prisiljavani da rade različite  poslove i da pružaju seksualne usluge, uključujući prostituciju, saopštila je grupa koja  brani prava žrtava, dodajući da su oni prije više od godinu dana podnijeli tužbu zbog ovog kulta.

Federalna policija, agenti Meksičkog nacionalnog instituta za imigraciju i tužioci upali su u kuću početkom sedmice u blizini mjesta Nuevo Laredo, preko puta  američkog grada  Laredo u Teksasu,  gdje su pronašli sljedbenike kulta, uključujući djecu, kako žive u veoma ružnim i prljavim uslovima.

Institut je saopštio da je 14 stranaca uhapšeno u ovoj raciji i da su oni predati tužiocima.

Među uhapšenima su šest Španaca, po dvije osobe iz Brazila, Bolivije i Venecuele, jedan državljanin Argentine i jedan državljanin Ekvadora.

Ministarstvo spoljnih poslova Španije potvrdilo je da među uhapšenima ima španskih državljana.

U kući je pronađeno i 10 Meksikanaca, većinom žena, i sve su one žrtve ovog kulta.

Tužilaštvo je saopštilo  da je istraga u toku,  i da se još  razmatra  koje se optužbe mogu primijeniti u ovom slučaju, jer je teško razlučiti ko se sve može smatrati žrtvom.

Sekta je skoro tri godine gradila odnose lojalnosti, a članovi su morali da plaćaju „desetinu“ odnosno neku vrstu poreza, bilo novcem bilo prisilnim radom.

Neimenovani zvaničnik instituta rekao je da su žene regrutovane u sektu a onda su prisiljavane da imaju seksualne odnose sa starijim članovima sekte, što se vidi kao oblik trgovine ljudima, koja uključuje prostituciju.

Španac Ignasio Gonzales de Ariba otvorio je prodavnicu u Meksiku prije tri godine gdje je ubrzo počeo da nudi kurseve o “bio-programiranju”, ezoterijskoj praksi koja  navodno omogućava  učesnicima da „reprogramiraju“ svoj mozak eliminacijom bola, patnje i nervoze.

Međutim, on je ubrzo počeo da tvrdi da je on reinkarnacija Isusa Krista.

Mirna Garsija, aktivista u mreži podrške žrtvama kulta,  rekla je da je Ariba kombinovao različite doktrine da bi kontrolisao i terorisao sljedbenike.

“Natjerao ih je da vjeruju da je on Hrist. Kao Hrista žene su morale da ga obožavaju, ako ne rečeno im je da će da izgube dušu, morale su čak i da daju život za njega”, rekla je ona.

Ona je dodala da su žene  bile prisiljavane na prostituciju.

“To je oblik trafikinga sa veoma teškim implikacijama  u svakom smislu jer su žene bile užasnute na pomisao da će biti odvojene od  sekte”, rekla je ona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.