Bizarno: Blizanci rođeni usred pandemije dobili imena Korona i Kovid

Iako pandemija koronavirusa većini ljudi nije donijela ništa lijepo, mladi roditelji iz Raipura u centralnoj Indiji odlučili su svoje blizance rođene za vrijeme pandemije nazvati Korona (Corona) i Kovid (Covid).

Majka Preti Verma (27) (Preeti) za Hindustan Times otkrila je da su ta imena izabrali kako bi ih podsjetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave djece. Dodali su, ipak, da će možda promijeniti odluku.

– Blagoslovljena sam blizancima, curicom i dječakom, u rano jutro 27. marta . Zasad smo ih nazvali Korona i Kovid. Rodila sam u teškim okolnostima pa smo suprug i ja htjeli da taj dan ostane zapamćen. Kad ih je i medicinsko osoblje počelo tako zvati, odlučili smo ih nazvati prema pandemiji – rekla je Preti.

Opisala je i s čim su se morali nositi od trenutka kad su joj, kasno navečer, počeli trudovi do trenutka kad su se bebe rodile.

– Kasno navečer su mi iznenada počeli trudovi. Ne znam kako se moj suprug uspio snaći da hitna dođe po nas. Zbog izolacije zabranjen je saobraćaj i policija nas je nekoliko puta zaustavila, ali su nas pustili da nastavimo zbog mog stanja. Nisam znala što će nas dočekati u bolnici budući da je već bila ponoć, ali doktori i sestre su bili jako susretljivi – ispričala je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.