Boks: Autsajder Bellew pobijedio favorita Hayea u 11. rundi

Iako lakši i neiskusniji bokser iz niže kategorije Tony Bewell sinoć je pobijedio Davida Hayea tehničkim nokautom u 11. rundi u spektakularnom meču teške kategorije.
Boks meč u londonskoj O2 Areni u prvih pet rundi protekao je u znaku dominacije Hayea, a onda je pretrpio povredu za koju se ispostavilo da je povreda Ahilove pete. Sa zamotanim zglobom desne noge nastavio je hrabro, ali više nije bio u mogućnosti da se slobodnije kreće. Bellew je to iskoristio i preokrenuo situaciju u svoju korist.

Bivši šampion u teškoj kategoriji Haye je u 11. rundi od siline udaraca protivnika proletio kroz konopce u ringu, nakon čega je iz njegovog ugla bačen ručnik, a veliki autsajder na kladionicama Bellew potrčao je svom treneru u zagrljaj kako bi proslavio veliku pobjedu.

Na kraju je gorki rat riječima završio zagrljajem dva protivnika, a poniženi Haye zatražio je revanš.

“Pobijedio sam jednog od najboljih”, poručio je Bellew za Radio 5. “On je vjerovatno bokser koji udara najjače na svijetu i kao sprinter je. Bila mi je čast boriti se s njim u istom ringu. Na njega sam se ugledao. Napravio je istu grešku kao i svi ostali – potcijenio me je. U ringu sam bolji nego što mislite”.

Bellewu je ovo 30. pobjeda u 32. meču u karijeri, dok je Haye u svom 31. dvoboju pretrpio treći poraz.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook