Džošua u Londonu nokautirao Puleva i ostao prvak svijeta

Pred zvanično 1.000 gledalaca, mada snimci govore da je u dvorani bilo nekoliko hiljada prisutnih, u Londonu je Entoni Džošua (Anthony Joshua) savladao nokautom bugarskog izazivača Kubrata Puleva i zadržao WBO, WBA, IBF i IBO titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Britanac u ringu nije bio čitavu godinu, a uoči meča bio je veliki favorit.

Prva runda nije donijela ništa, a u drugoj Džošua je krenuo odlučnije. Nije to bio neki “uragan”, ali dovoljna najava. U trećoj rundi i Pulev je pokušao agresivnije, ali je naišao na tešku seriju udaraca. Sudija mu je jednom brojao, vratio se, pa je opet bio u nokdaunu. Od nokauta ga je spasio gong.

Meč je ušao u četvrtu rundu, Pulev se oporavio i htio je uzvratiti, a bez veće bure i tih tri minute su okončane. U 5. rundi Džošua je ponovo tražio priliku za težak udarac kojim bi “otvorio” čvrstog bugarskog borca. Jednom je pogodio, ali to još nije bilo dovoljno.

Daleko od toga da Pulev i u šestoj rundi nije pokušavao. Hrabro je bacao udarce, ali jednostavno nije pogađao. Džošua je imao plan i držao se toga. Bez puno rizika, čekao je novu priliku. Ni sedma runda nije donijela pobjednika. Pulev i Džošua često su bili u klinču, ali je osmu Pulev otvorio jednim dobrim udarcem i nakon par razmjena, meč je otišao dalje.

U devetoj rundi Džošua je došao na svoje. Žestokim udarcem poslao je Bugarina na pod, sudija mu je brojao. Ustao je, ali nije mogao nastaviti meč.

Džošua je ovom pobjedom došao do 24. trijumfa u karijeri, dok je 39-godišnji Pulev poražen drugi put (ima 28 pobjeda).

Inače, prema garantiranim ugovorima (bez postotka od usluge “plati i gledaj”) Džošua je zaradio 10 miliona funti, dok je Pulev inkasirao tri. To je iznenađujuće mala zarada za teškaškog prvaka svijeta, ali je očigledno korona kriza učinila svoje.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook