Boky 13 reketirao zbog Jelene Karleuše (VIDEO)

Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boky 13, od svoje drugarice Jelene Karleuše u više navrata pozajmio veće svote novca, a da bi joj ih vratio, riješio je da, u dogovoru s makedonskim državnim vrhom uključujući i premijera Zorana Zaeva, reketira bogatog biznismena za čak 1,5 miliona eura.

Uhapšeni makedonski voditelj Boky 13, reketirao je biznismena Jordana Kamčeva za 1,5 miliona eura da bi, između ostalog, vratio dugove pjevačici Jeleni Karleuši, otkriva “Kurir”.

On je od svoje drugarice Karleuše u više navrata pozajmio veće svote novca, a da bi joj vratio dug i da bi se izvukao iz finansijskih problema, riješio je pribjeći kriminalnim radnjama otkrio je izvor za “Kurir”.

Tako je iskoristio svoja poznanstva s premijerom Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim, njegovim savjetnikom Zoranom Bašanovićem i specijalnom tužiteljicom Katicom Janevom, inače premijerovom štićenicom, koja je trebalo osigurati slobodu biznismenu Kamčevu, optuženom u aferi “imperija”.

– Karleuša i Boky 13 se poznaju godinama, a bio je blizak i s njenom pokojnom majkom Divnom, pa je bio slobodan da od nje pozajmljuje novac. Kad je zapao u dugove i kad mu je estradna karijera krenula nizbrdo, riješio je da se na lak, ali prljav način domogne velikog bogatstva. To bi mu riješilo sve finansijske probleme, mislio je. Vratio bi Karleuši dug, namirio bi minuse u banci, a ostatak od svog dijela bi pokušao ubaciti u legalne tokove i pokrenuti biznis koji bi mu donosio novac. Drugi dio bi morao raspodijeliti sa ostalim članovima koji su bili uključeni u aferu “reket” – kazao je izvor.

Vođen tom idejom, počeo je pregovarati s Kamčevim. Početna suma za koju ga je reketirao bila je osam miliona eura, ali je na kraju dobio 1,5 miliona eura u kešu, spakovanih u torbu “Louis Vuitton”. Snimak na kojem Boky 13 preuzima novac i iznosi ga iz kuće bogataša objavio je italijanski dnevnik Laverita, a nastao je 20. februara.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana