Bomba iz Katalonije: Sušić kandidat za trenera Barce!

U igri je bio Tito, obitelj Messi ima kandidata, koji se zove Tata (Martino), ali najzvučniji kandidat za trenera Barcelone je – Pape! Safet Pape Sušić!

Nakon što su Nou Camp odbili Michael Laudrup i Andre Villas-Boas, a time out su zatražili Roni Koeman (Feyenoord), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) i Luis Enrique (Celta Vigo), dok Hristo Stoičkov još nije saznao da Barça traži trenera, sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta se obratio crnogorskom menadžeru Milana Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem!

Izbornik bosanske reprezentacije je na velikoj cijeni, posebno nakon pobjedonosnog marša BiH momčadi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

– Zubizaretta je Sušićem bio očaran kao igračem, a prati ga i kao trenera. Doživljava ga kao učenika Ivice Osima, kojega Zubizarreta iznimno cijeni i rekao je Ćalasanu da će na njegovoj listi budućeg trenera Barcelone, koju će predložiti predsjedniku Rosselu, na vrhu liste biti ime Safeta Sušića – istaknuo je Ćalasan. Glavna prednost Safeta Sušića je što forsira ofenzivni, napadački nogomet, što je u trenerskom smislu potpuno sazrio i stoga treba očekivati skori sastanak sportskog direktora Barcelone i izbornika bosanske reprezentacije.

Vjerojatno će ova vijest uznemiriti čelnike Nogometnog saveza BiH, koji žele da Sušić vodi nacionalnu momčad na SP u Brazilu, ali Sušić će odlučiti – Barcelona ili Rio de Janeiro, Nou Camp ili Maracana?

– Zubizarreta će se sa Sušićem sastati u Parizu ili Sarajevu, i to u idućih nekoliko dana – potvrdio je Ćalasan.

Tito Vilanova je bivši, Tata Martino je prijatelj i favorit Jorgea Messija, oca Lea Messija, a na horizontu se pojavio i trener, kojega je preporučio Tito Vilanova – Joan Frances Ferrer, za prijatelje Rubi, koji vježba katalonsku Gironu. Svi nabrojeni kandidati nemaju ni približno tako dobre reference kao Safet Pape Sušić. Bio je genijalni igrač PSG-a, sada je jedan od najboljih trenera na području bivše Jugoslavije, preporodio je Bosnu i takve preporuke otvaraju čak i vrata Barcelone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.