Četovala dok je njen sin ležao mrtav više od 24 sata

cetovala

Žena koja je četovala preko Interenta dok je njeno dijete ležalo mrtvo više od 24 sata, uhapšena je u Japanu, saopštila je danas policija.

Kako je prenijela agencija Frans pres, japanski mediji su javili da je policija uhapsila Jumiko Takahaši, koja je u popodnevnim

satima 24. juna prošle godine ustanovila da njen sin Neo, star 19 mjeseci, ima visoku temperaturu, ali ga je ostavila da leži “nepokriven”.

Prema navodima policije, na osnovu analize patologa ustanovljeno je da je dječak preminuo oko 14 sati 26. juna, dok je njegovo beživotno tijelo pronašla Takahašijeva tog jutra.
 
Jumiko Takahaši (29) uhapšena je u četvrtak pod sumnjom da je zbog njenog nemara preminuo dječak, rekao je portparol policije u Ocuu, na zapadu Japana, dodajući da je žena uhapšena poslije godinu dana “zato što je bilo neophodno sprovesti istragu”.
 
Prema navodima japanskih medija, Takahašijeva, čije je prvo dijete umrlo nekoliko dana poslije porođaja, dok je izgubila još jednog sina nakon što je pao s terase njenog stana, izjavila je da je utjehu zbog smrti svog djeteta tražila u četovanju na Internetu.
 
“Tokom posljednje tri godine, od kada sam svog sina izgubila u nesreći, pronašla sam utjehu u četovanju na Internetu i upoznavanju drugih ljudi”, izjavila je Takahušijeva japanskoj televiziji NHK.
 
Ona je toj televiziji rekla da je “odgajanje djeteta previše mučno”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.