Ruski policajac ubio i silovao 23 žene

lisicerus

Bivši policajac, osumnjičen da je tokom devedesetih silovao i ubio 23 žene u istočnom Sibiru, uhapšen je poslije više od 10 godina istrage, saopštila je danas ruska policija.

Kako je prenijela agencija France Press, istražni organi su saopštili da je čovjek iz Angarska, na istoku Sibira, osumnjičen da je odgovoran za seriju ubistava između 1994. i 1999.

“Većina žena bila je naga, sa tragovima silovanja na tijelu”, saopštili su istražitelji, navodeći da je nekolicini žrtava bio ukraden novac i nakit, prenosi Tanjug.

Tokom istrage, koja je trajala duže od jedne decenije, policija je izvršila DNK analize na oko 3.500 osoba, a ispitala je preko 1.000 ljudi.
 
Osumnjičeni je bio pripadnik policije do 1998. godine, kada je penzionisan.
 
Prema rečima istražitelja, putem DNK analize otisci osumnjičenog, čiji identitet nije naveden, pronađeni su na tijelima tri žrtve.
 
Osumnjičeni se nalazi u pritvoru na dalekom istoku Rusije, u Vladivostoku, a istraga o zločinima se nastavlja, navodi se u saopštenju istražitelja.
 
Policija u sibirskom regionu Irkutsk, gdje se nalazi grad Angarsk, saopštila je da jos nije dokazana umiješanost osumnjičenog u sva 23 ubistva.
 
“Za sada nije važno ko je kriminalac – bivši policajac, vojnik, doktor ili neko drugi. Najvažnije je da nastavimo da radimo kako bi postigli da kazna bude neizbježna”, navodi se u saopštenju policije Irkutska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.